Cesnak a tymián


cesnak s tymianom
Som veľmi vďačná za vynikajúcu kombináciu cesnaku a tymianu. 
Garlic-Thyme je súčasťou našej domácej  lekárničky hlavne ako prírodné antibiotikum. Malé želatínové kapsuly sa ľahko prehĺtajú a môžeme si ich dať aj keď ideme do spoločnosti.

Je smutné ako je cesnak zabudnutý súčasnou modernou medicínou a pritom jeho používanie v dobách minulých bolo samozrejmosťou.
Už egyptskí otroci pri stavbe pyramíd dostávali pravidelné dávky cesnaku.
Hipokrates používal cesnak tiež proti mnohým ochoreniam. Počas 1. svetovej vojny sa používal na potlačenie rôznych infekcií. Moderné skúmania tieto historické skúsenosti s cesnakom potvrdili.

Účinky cesnaku možno rozdeliť do niekoľkých základných kategórii.
1, Antibakteriálne, antivírové a antimykotické účinky.
- tieto účinky sú dokázané proti celému spektru pôvodcov infekčných chorôb. Alicín z cesnaku je účinný aj pri riedení 1: 100000.  Sú to veľmi dobré správy v čase, keď rastie rezistencia mikroorganizmov na bežné antibiotiká.
2, účinky na tráviace orgány
-  brzdí hnilobné a kvasné procesy, normalizuje črevnú flóru, ničí choroboplodné baktérie a plesne, pomáha vypudzovať parazity a uľavuje pri bolestiach pri plynatosti. Podporuje vylučovanie žlče a tým pôsobí preventívne proti žlčníkovým kameňom.
3, účinky na srdcovo cievny systém
- pôsobí na zníženie zlého cholesterolu a tlaku krvi. Má veľmi výrazné účinky pri čistení krvi a dokonca je dokázané, že je vhodný pri zmierňovaní negatívnych vplyvov životného prostredia, hlavne veľmi prudkého jedu – olova, ktorého množstvo ovzduší je čoraz viac.

Cesnak obsahuje aj Germánium – minerálny stopový prvok, ktorý posilňuje imunitný systém organizmu, a ďalej selén – stopový minerálny antioxidant. Ďalšími prospešnými živinami v prípravku sú draslík, vápnik, magnézium, vitamíny B a vitamín C.

Materina dúška- tymian
Medzi hlavné účinné látky tymianu patria silice, flavonoidy, triesloviny, organické kyseliny a tymianové saponíny.
1,Dezinfikuje dýchacie cesty, pomáha riediť hlieny a uľahčuje vykašliavanie.
2, zvyšuje sekréciu tráviacich štiav, pomáha pri nechutenstve a slabom trávení. Uvoľňuje kŕče čriev a pôsobí proti parazitom.

Zložky sa vzájomne sa posilňujú. Použitie tohto prípravku je bezpečné, pohodlné.
100 kapsúl,  každá z nich obsahuje výťažky zodpovedajúce 1000 mg čerstvého cesnaku a 50 mg tymianu.